Steunpunt informele zorg Breda (StiB) biedt advies, hulp en ondersteuning aan mantelzorgers in Breda. De vrijwilligers VPTZ bij StiB ondersteunen onder andere mensen in hun laatste levensfase en hun naasten.
Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun laatste levensfase thuis door te brengen. In deze vertrouwde omgeving worden ze omringd en zo goed mogelijk verzorgd door hun familieleden of vrienden. Het verzorgen van een geliefde in deze moeilijke periode is vaak bijzonder, maar tegelijkertijd ook zwaar. Ook als er hulp van de thuiszorg of een huisarts is. Familieleden moeten bijvoorbeeld 24 uur per dag beschikbaar zijn. 
 
Als de ziekteperiode lang duurt, kan dit een grote emotionele, fysieke en praktische belasting betekenen. StiB heeft Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ-vrijwilligers), die speciaal opgeleid zijn om ondersteuning te bieden op de momenten dat dit nodig is en de belasting voor de familie te groot wordt. In overleg met u wordt bekeken welke ondersteuning de vrijwilliger u kan bieden. De vrijwilliger past zich aan aan de wensen en behoeften van degene die ziek is en de mantelzorgers. Belangrijk is dat er een onderlinge klik is. De zieke moet het fijn vinden dat de vrijwilliger er is en omgekeerd. De mantelzorgers moeten het vertrouwen hebben dat hun dierbare in goede handen is.


Meer weten?

Heeft u behoefte aan hulp van een 
vrijwilliger in deze situatie? Neem dan contact op met Carolien van Gestel via 076 750 32 00 of info@stib-breda.nl. Tijdens een gesprek bij u thuis kunt u vertellen wat uw wensen zijn en kijken we wat we voor u kunnen betekenen. 
Scroll naar boven