Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Veerkracht in Verlies

17 maart 2022 | 19:30 - 21:30

Veerkracht in Verlies

Interactieve bijeenkomst ROeR
Met Alexa Gratama en Kees van den Muijsenberg

Donderdag 17 maart. Aanvang 19.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur
Locatie:  de Teruggave (zaal de Gasjes) Gasthuisvelden 11, 4911VX Breda

Aanmelden via info@roerbreda.nl o.v.v. 17 maart. Toegang is vrij.
De avond staat onder leiding van Paul Kleijweg

“De ruis is verdwenen, kleine zorgen zijn naar de achtergrond geschoven, alleen wie ertoe doet loopt mee. Dat heeft deze ziekte met mij gedaan, een niet verkozen afscheid van een gewoon, maar zorgvuldig uitgedacht leven. Ik ben in één klap tot de kern teruggebracht. Mijn zuivere zelf blijft over. Waar ik voor sta. Sommige dingen, sommige dromen pakt niemand mij af.”

Ze was net begonnen te worden wie ze was toen Floor van Liemt, eind 2017 en 20 jaar oud, te horen kreeg dat ze uitgezaaide longkanker had en de dokters niets meer voor haar konden doen. Door doelgerichte therapie volgde er een nieuwe tijd waarin ze, met ups en downs, alles uit het leven heeft gehaald. Ze maakte o.a. met de Bredase fotografe Loet Koreman het kunstfotografieboek. Floor overleed op 31 december 2021. Alexa Gratama is Floors moeder. Zij blikt terug op vier bewogen jaren, waarin het woord veerkracht voor iedereen in het gezin nieuwe betekenis kreeg. In het dagelijks leven is Alexa rechter en voorzitter van de door Floor opgerichte F|Fort Foundation.

”Er is iets in je dat leeg is, en het stroomt vol met het zingen van de merel, dichtte Rutger Kopland. Als de arts het niet meer weet, dan is er nog in jou zoveel, om te weten en te doen, is mijn ervaring. Wie weet dat het leven kort is, dat de dood normaal is, en die zich oefent in dat door-en-door te accepteren, om zo thuis te komen in het mens-zijn zoals het ís, zonder vermomming, die kan wellicht ook puur worden.”

Kees van den Muijsenberg, 66 jaar, studeerde theologie en spiritualiteit, is Minderbroeder Kapucijn en zen-meditatieleraar. Kees kreeg in 2019 een knobbel in zijn been. Het bleek een niet te genezen Weke Delen Tumor. Kees een fervent fietser moest zijn wekelijkse lange tochten opgeven. Vanuit zijn levensvisie vertelt Kees hoe hij de diagnose kanker heeft ontvangen, behandeling heeft ondergaan, en met veerkracht is voortgegaan in het leven. Méér dan ooit thuisgekomen in dat broze goede leven, in verwondering en in dank er zomaar te zijn, te delen waar mogelijk, en het te vieren

Gegevens

Datum:
17 maart 2022
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:
Scroll naar boven