Laatste levensfase

Laatste levensfase

Hoe wil ik mijn laatste tijd invullen? Welke zorg is mogelijk. Wie helpt mijn naasten? Als je te maken krijgt met een (ongeneeslijke) ziekte of kwetsbaarheid door ouderdom en het einde van het leven is nabij, kom je voor uiterst persoonlijke vragen en keuzes te staan. Een aantal van die vragen heeft met zorg te maken. Keuzes maken in deze situatie is voor niemand gemakkelijk. Gelukkig bestaan er voldoende mogelijkheden voor zorg en begeleiding in de laatste levensfase.

Naast de fysieke en mentale gezondheidssituatie is het verstandig ook aandacht te besteden aan administratieve zaken om van de nabestaanden geen spoorzoekers te maken en om alle persoonlijke gegevens inclusief uitvaartwensen goed gedocumenteerd achter te laten.

Hieronder treft u een overzicht aan van alle deelnemende organisaties van ROeR Breda, die diensten verlenen rondom de laatste levensfase.

De Luisterlijn

Soms wil je praten over verdriet, zorgen of problemen, maar is het moeilijk om een luisterend oor te vinden bij iemand uit je omgeving. Of je zoekt juist naar iemand die jou niet persoonlijk kent. Bij de Luisterlijn kun je dag en nacht, anoniem terecht voor een goed gesprek. Jouw verhaal staat bij ons centraal.

Meer info

Buutplaats

Een veilige ontmoeting die je steunt bij verlies, verdriet en gemis: inspiratie om je eigen (innerlijke) buutplaats te vinden. Buut jezelf vrij!

Meer info

Hospice Breda

Een woonhuis waarin, in een huiselijke sfeer, zorg wordt geboden aan de mens in zijn laatste levensfase en zijn naasten.

Meer info

Steunpunt informele zorg Breda (StiB)

Steunpunt informele zorg Breda (StiB) biedt advies, hulp en ondersteuning aan mantelzorgers in Breda. De vrijwilligers VPTZ bij StiB ondersteunen onder andere mensen in hun laatste levensfase en hun naasten.

Meer info
Scroll naar boven