Nazorg-Rouw

Nazorg-Rouw

Na het overlijden van een geliefd persoon verandert er veel in je leven. Dat is heel ingrijpend en kan leiden tot verwarring: Ben ik wel normaal? Klopt het wel dat ik zo heftig reageer? Komt dit ooit nog goed? Is het niet gek dat ik zo vaak moet huilen, of juist niet huil? Mijn omgeving zegt, dat ik weer verder moet met mijn eigen leven, maar ik weet niet hoe…

Je wordt overspoeld door gevoelens. Deze gevoelens kunnen zeer uiteenlopend zijn, zoals boosheid, agressie, intens verdriet, niets meer willen, depressief of onverschillig zijn. Je niet meer nodig of onbegrepen voelen. Soms zou je er zelf ook niet meer willen zijn. De wereld draait door, maar jij hebt het gevoel niet mee te kunnen. Al deze gevoelens passen bij het rouwen.

Er zijn vele vormen van steun in dit unieke proces: individueel of in groepsverband, voor volwassenen, voor kinderen en jongeren. Door middel van gesprek of creatieve middelen.

Hieronder treft u een overzicht aan van alle deelnemende organisaties van ROeR Breda, die diensten verlenen rondom nazorg en verliesverwerking.

De Luisterlijn

Soms wil je praten over verdriet, zorgen of problemen, maar is het moeilijk om een luisterend oor te vinden bij iemand uit je omgeving. Of je zoekt juist naar iemand die jou niet persoonlijk kent. Bij de Luisterlijn kun je dag en nacht, anoniem terecht voor een goed gesprek. Jouw verhaal staat bij ons centraal.

Meer info

Buutplaats

Een veilige ontmoeting die je steunt bij verlies, verdriet en gemis: inspiratie om je eigen (innerlijke) buutplaats te vinden. Buut jezelf vrij!

Meer info
Organisatie-Toeverlaat Diensten | Stichting RoER Breda

Toeverlaat Diensten

Biedt praktische ondersteuning aan ouderen, nabestaanden en andere betrokkenen op het gebied van leegruimen en schoonmaken van woningen, verhuizingen, klussen in en om de woning, administratieve ondersteuning, hulp bij opslag en transport, tuin- en grafonderhoud, enzovoorts.

Meer info
Scroll naar boven