De Luisterlijn2

De Luisterlijn

Soms wil je praten over verdriet, zorgen of problemen, maar is het moeilijk om een luisterend oor te vinden bij iemand uit je omgeving. Of je zoekt juist naar iemand die jou niet persoonlijk kent. Bij de Luisterlijn kun je dag en nacht, anoniem terecht voor een goed gesprek. Jouw verhaal staat bij ons centraal.

Bel, chat of mail
Of je nu belt, chat of mailt, de vrijwilligers van de Luisterlijn hebben aandacht voor jou en denken met je mee. Je kunt dag en nacht bellen naar 0900-0767 (normaal tarief). Lokale nummers vind je op www.deluisterlijn.nl. Chatten kan elke dag tussen 10.00 en 22.00 uur via www.deluisterlijn.nl.

Praten lucht op
Heb je het even moeilijk, voel je je alleen of wil je je verhaal kwijt? Soms is het lastig om iemand te vinden in je omgeving die écht naar je luistert of waarmee je kan praten. Of je zoekt juist naar iemand die jou niet persoonlijk kent.

“Het is nog vroeg in de avond wanneer de mevrouw belt naar de Luisterlijn. Aan haar stem hoor ik dat ze al op leeftijd is. Ze zegt dat ze alleen even welterusten wilt zeggen. Toch praten we wat over hoe haar dag is geweest. Dan vertelt ze dat haar man vorig jaar is overleden. Na 45 jaar huwelijk, ze mist hem iedere dag. We praten samen over afscheid nemen en gemis. ‘Ik voel me soms zo leeg van binnen’. Er is veel herkenning. ‘Iedere avond wensten we elkaar welterusten. Dat mis ik ook. Daarom belde ik in eerste instantie.’ Ik wens haar een heel goede nacht.”

Dit gesprek is fictief maar geïnspireerd op de praktijk. Bij de vrijwilligers van de Luisterlijn kun je dag en nacht terecht voor een goed gesprek. Alle dagen van de week. Het hele jaar door. 
Bel 088-0767000 of chat via deluisterlijn.nl

Scroll naar boven