Wij zijn er trots op hoe het hospice zich heeft ontwikkeld. Met de steeds groter wordende groep mensen die palliatieve zorg behoeven, zijn wij blij dat wij daar een waardevolle bijdrage aan mogen leveren. 

Terugkijkend op de afgelopen 20 jaar, kunnen we concluderen dat we een enorme ontwikkeling hebben doorgemaakt. Het volgen van opleidingen, cursussen, workshops en casuïstiekbesprekingen hebben ervoor gezorgd dat de kennis is toegenomen. We zijn daardoor in staat de zorgverlening vanuit zowel de lichamelijke, spirituele, sociale en psychische kant te benaderen, samen met de bewoner, die de eigen regie in handen houdt. Ook diens naasten worden hier nauw bij betrokken. En dit alles nog steeds vanuit de visie: de mens leeft zijn eigen leven en sterft zijn eigen dood

Maar we doen als team hospice Breda nog meer; we werken samen met de eigen huisartsen van de bewoners. We verzorgen rondleidingen en scholingen voor studenten van diverse verpleegkundige opleidingen en begeleiden jaarlijks een stagiaire verpleegkunde. Jaarlijks organiseren wij een open dag, om mensen van buitenaf een kijkje te laten nemen en kennis te laten maken met het hospice en de palliatieve zorg. 

Ons hospice had echter niet kunnen bestaan zonder de tomeloze inzet van al onze vrijwilligers, zij zijn een belangrijk onderdeel van ons team. Ze ondersteunen waar mogelijk de verpleegkundigen, maken tijd voor een praatje of massage en zorgen dat onze bewoners niets te kort komen. 

Namens het gehele team van Hospice Breda 

www.hospicebreda.nl 

Scroll naar boven