Een luisterend oor biedt steun en helpt bij het omgaan met verlies.

Iedereen krijgt in zijn leven te maken met verlies van dierbaren. Zo’n verlies doet een groot beroep op je veerkracht. Blijf niet lopen met verdriet, maar praat erover. Dat kan 24/7 met vrijwilligers van de Luisterlijn. Zij nemen de tijd om te luisteren. Of je nu belt, chat of mailt, de vrijwilligers van de Luisterlijn hebben aandacht voor jouw verhaal.

Aandacht biedt troost
Bij verdriet, eenzaamheid of het verlies van een dierbare is het soms lastig om iemand te vinden in je omgeving die écht naar je luistert of waarmee je kan praten. Of je zoekt juist naar iemand die jou niet persoonlijk kent. Dan is het fijn om te weten dat je altijd, dag en nacht, terecht kan bij de Luisterlijn. De vrijwilligers zijn getraind in het geruststellen en geven van echte aandacht.

“Het is nog vroeg in de avond wanneer de mevrouw belt naar de Luisterlijn. Aan haar stem hoor ik dat ze al op leeftijd is. Ze zegt dat ze alleen even welterusten wilt zeggen. Toch praten we wat over hoe haar dag is geweest. Dan vertelt ze dat haar man vorig jaar is overleden. Na 45 jaar huwelijk, ze mist hem iedere dag. We praten samen over afscheid nemen en gemis. ‘Ik voel me soms zo leeg van binnen’. Er is veel herkenning. ‘Iedere avond wensten we elkaar welterusten. Dat mis ik ook. Daarom belde ik in eerste instantie.’ Ik wens haar een heel goede nacht.”

Dit gesprek is fictief maar geïnspireerd op de praktijk. Heb je het even moeilijk, voel je je alleen of wil je je verhaal kwijt? Bij de vrijwilligers van de Luisterlijn kun je terecht voor een goed gesprek. Je kunt dag en nacht bellen naar 088-0767000. Chatten kan elke dag tussen 10.00 en 22.00 uur via www.deluisterlijn.nl.

 

Scroll naar boven