Column Stadsblad ROeR

ROeR

Janneke, 35 jaar, heeft een levensbedreigende ziekte. Ze weet dat ze niet lang meer te leven heeft en dat ze steeds afhankelijker wordt van de mensen om haar heen. Janneke heeft een vriend, waar ze mee samenwoont en die fulltime werkt. Ze heeft twee goede vriendinnen in Breda, maar haar familie woont ver weg.

Ondanks het verdriet over het naderende einde, wil ze haar laatste levensfase wel zo goed mogelijk invullen. Ze heeft eens op een rijtje gezet wat voor haar belangrijk is in de maanden die haar nog resten. Ze wil vooral nog genieten van de dierbare mensen om haar heen. Daarnaast wil ze haar partner en haar vriendinnen niet teveel belasten, ook niet als de zorg erg zwaar wordt. Verder wil ze samen met haar vriend haar uitvaart voorbereiden, hoe moeilijk ze dit ook vindt. Janneke besluit dat ze informatie nodig heeft over de mogelijkheden voor ondersteuning in deze laatste levensfase in Breda. Ze zoekt op internet en komt via de zoekmachine uit bij ROeR, het samenwerkingsverband van Bredase organisaties die werkzaam zijn op het gebied van ondersteuning bij overlijden en rouw.

Ze ziet dat ROeR een informatiepunt heeft en zij laat haar naam en telefoonnummer achter. De volgende dag wordt zij gebeld door een contactpersoon van ROeR. Deze contactpersoon neemt uitgebreid de tijd voor haar en inventariseert welke vragen Janneke heeft. De contactpersoon is goed op de hoogte van de ondersteuningsmogelijkheden van de deelnemende organisaties aan ROeR, maar ook van het sociale netwerk in Breda. Janneke is blij met de informatie die zij heeft gekregen, van de contactpersoon van ROeR. Ze heeft antwoord gekregen op haar vragen en zij kan zich, op haar manier, goed voorbereiden op de periode die voor haar ligt.

Scroll naar boven