Zet je gevoelens van verdriet en gemis om in een gedicht, schilderij of muziek

Wat kunnen we doen en delen als persoonlijk contact niet (meer) mogelijk is? Hoe kunnen we ons verdriet en gemis naar buiten laten komen, zodat we van binnen niet nog meer verteerd worden dan nodig? Hoe gaan we om met onze ‘rouwe’ gevoelens?

In een tijd als deze zijn we meer op onszelf aangewezen en verrichten we onze rouwarbeid vaker zonder een arm om onze schouder, een gezamenlijke kop koffie of de knuffel waar we zo naar verlangen. Wel kunnen we uiting geven aan onze diepste roerselen in woord, kleur, beeld of toon. Stichting ROeR nodigt je uit om dit eens te proberen, voor jezelf en misschien om het later te delen met anderen. Juist nu kan het uiten van rouwgevoelens een steun zijn om door te gaan. Geef jezelf een kans, verwonder je en verras anderen met je creativiteit: Troostgoed maken helpt echt!

Ga aan de slag met pen, potlood of verf, gitaar of piano, stof of garen. Zet je gevoelens en gedachten op papier, schrijf een gedicht of lied, maak een tekening of schilderij, of een troostdeken; elke creatieve uiting helpt je in je rouwproces. Tijdens de tweede editie van open podium De gevoelige snaar, op zondagmiddag 27 september 2020, kun je je gedicht, verhaal, lied of ander kunstwerk zelf presenteren. Of (eventueel anoniem) laten presenteren. Mocht het op die datum niet mogelijk zijn elkaar live te ontmoeten, dan maken we er een online-event van. We wensen je vertrouwen, moed en kracht toe om deze persoonlijke uitdaging aan te gaan.

Je kunt je persoonlijke gedicht, muziekstuk of foto van je kunstwerk voor 1 augustus 2020 mailen naar info@roerbreda.nl. Het is de bedoeling dat het een bijdrage van eigen hand is.

Kijk op deze website ook eens naar de foto’s van de eerste editie van De gevoelige snaar en laat je inspireren door het ROeR-bundeltje van 2019. Inspiratie nodig? De komende tijd geven op deze pagina suggesties die je misschien helpen om te beginnen. Veel succes!

Het open podium vindt plaats op zondagmiddag 27 september 2020, in de sfeervolle omgeving van PodAa, Weerdstraat 35B, Breda. Er vinden zowel buiten als binnen activiteiten en presentaties plaats. Ook zijn er verschillende stilteplekken om je terug te trekken of juist met anderen in gesprek te gaan.
Zet de datum alvast in je agenda!

Scroll naar boven